Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En studie i hål


Caverna





Hål
där olyckan varit framme,
bland människor i tårar
i flitiga själars händer

i Tystnaden efter vinden,
där vallmon vilar
mot kvällsljuset

i min längtan
mot ett gammalt vykort,
som jag kastat i soporna

Hål


för att du gått din väg,
och haltar i sömnen
mot den du ska bli nu,

i den gamla kvarnens vingar
Hål i tänderna,
och i mannen på gatan

hål i farmor
för att farfars sång slutade,
hål i hans armbandsur

Hål



svarta i rymden
"inte ens ljuset undkommer"
hålet i mitt bröst

För att du försvinner mot randen,
och vårt tempel slukats av marken
Urgröpt:

för att äventyret måste börja om igen
...och att vi är en okänd värld
som ännu väntar på att bli upptäckt.


Hål
(i mig)

Hål


(i dig)







Fri vers (Modernistisk dikt) av jimmy welleby
Läst 569 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-21 16:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten har en styrka och en känsla av vemod som berör mig.
2017-06-21
  > Nästa text
< Föregående

jimmy welleby
jimmy welleby