Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skok / Språnget

 

Tko moze biti spreman na taj skok

iz srece u stradanje

Tesko je preci taj most koji vodi

preko patnje u neko novo nadanje

 Gorak je taj okus prevare,

uzalud su molitve i pokore

nove suze, obecanja, otkupljenje

i onda ono isto, staro razocarenje 

 

Vem kan förberedda sig på språnget

ur lyckan in i bedrövelsen 

Det är tugnt att gå över bron som leder 

över lidande till ett nytt hopp

Bitter är smaken av bedrägeri,

förgäves är böner och bot

nya tårar, löften och gottgörelsen

och den samma, gamla besvikelsen

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Onomatoprofet VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-23 00:23



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Sluträkning, under strecket, uppgörelse, slutord...svider ordentligt
2017-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP