Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=UEannNh8ihA https://sv.wikipedia.org/wiki/Green_Hill_Zone


Life 5

Musik.
Hav.
Tropisk växtlighet, schackrutiga loopar, berg i fjärran.
Plattformar.
Och en märklig, snabb blå igelkott.
- Vill du prova?
- Får jag?
- Ja.
- Tack.

Vi satt i några bönsäckar.
Den ena läckte lite.
Våra juiceglas stod mellan oss på bordet.
Min kusin var med.
Jag tror inte jag frågade hur jag skulle göra.
Jag spelade redan som om jag visste.
Det gick av sig själv, av bara farten.
Jag rörde på figuren.
Fick den att springa med styrkorset.
Fick den att hoppa med knappen.
Kollade på tiden.
Klarade banan.
- Det där var ganska bra. Nu kommer vi till nästa nivå.

Så här gick det också att göra.
Så här gick det också att leva.




Fri vers av DavidM VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-06-22 09:00



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Härlig text som ger en känsla av semesterlunk.
Slutsatserna är spännande och väcker frågor.
2017-06-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig berättelse ur livet, med tänkvärda slutsatser.
2017-06-22

    ej medlem längre
Här förflyttas man tillbaka i tiden, och in i spelets värld. Livet har så många dimensioner. Det är bara fantasin som sätter gränser.
2017-06-22

  henke_r
Jag befinner mig ofta mentalt i den tecknade filmens och tv-spelets värld. Där är himlen alltid blå, människor vill varandra allt som oftast väl och det gröna gräset är inte förstört av kemiska utsläpp. Det är skönt med en tillflyktsort.

Jag har kvar mitt sega megadrive med sonic 1 och 3. Tack för att du återupplivar minnen med denna finurliga och fantasieggande text ;)
2017-06-22

    Taly
Rolig liknelse med långlivad igelkott - också IRL en riktigt gammal art. :) Olika sorters liv finns!
2017-06-22

  Marita Ohlquist VIP
Läser texten och tänker att det har öppnats en ny dörr i livet!
2017-06-22
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP