Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liberalens tårar

 

En femåring med grälla pastellkritor

ritar utanför marginalen, till frökens förtret;

tecknar hakkors och Davidsstjärnor och Profeten -

till liberalens vedervärdiga skräck:

"Att vara ärlig är en synd!

Ty det kan bara barn och dårar vara"...

och du är vuxen,

men pröjsar med pappsens kreditkort.

I dag vore det du som valdes

allra sist på gymnastiken.

  

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-22 23:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starkt och svidande klokt!
2017-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP