Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glad Midsommar, kära vänner!


Midsommaraftonsmetatankar

Melodi: Jämtlandssången


Till denna sången har jag ofta
(och stundom iförd yllekofta)
på midsommarafton diktat
en fabel eller två
En räv som tråder vals med katten
är sånt som händer denna natten
när dimmans skälvor
bli troll och älvor -
då räds stora och små

Älgen i råttan blev kär
det skedde i en blink
När kolarens mila sa' poff!
den hamnade i hink
och råbocken Skogsfrun fick se -
dess krona kom på sne'
En natt som denna
bör magisk penna
i hand göra entré...



 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 577 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-23 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP