Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspirerad av Helga Härles bok Skriv och skriv vidare. Foto Eva Hedlund


Midsommarlista

hundloka, prästkragar, lupiner
och utblommad syren

blommande rabarber
tistlar gömmer
sallad i rader

besök vid grav
lätt bris
silververk och begonia
som du valde

flugor surrar
fåglar pratar
andpar gömda i vassen
lyfter
fisk slår i viken

avbruten vinbärskvist
gröna ormbunkar
vatten i bäcken
krypa på knä
klippa kanter

rensa ogräs

samtal i ljusa kvällar
rosa vatten
blå berg
vita höbalar

krossad vattenyta
grusväg
rädsla för smärta
varsamhet

klarinett
Blinka lilla stjärna
i flera tonarter

liv i kartong
brev och kort
lekparkens betydelse på 50 talet
överskottsenergi
vila för mödrarna
bygglekplats
fantasi som vuxna inte förstår

ved på tork
hål i vinden
måsarnas skri
misslyckat kattinbrott

moln bakom bergen
träden marscherar
på bergets topp

© Eva Hedlund fd.Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 629 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-06-23 19:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
En otroligt fin text sett ur betraktarens öga. Jag är med från början till slut. Den avbrutna vinbärskvisten var så talande mitt i allt. Även 50-talets lekpark.
2017-06-26

  Nils-Robert
Fångar sommaren och allt de görande vi tar till oss. Bra fångat.
2017-06-25

  ULJO
Vilken midsommarlista
2017-06-25

  catharina.jerbo VIP
Underbar!!
2017-06-24

  Bibbi VIP
Starkt.
2017-06-23

  Per Rydberg
Stämningsfull dikt! Visuellt med stark känsla.
2017-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP