Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som äppLe

Säg, är det om natten de flyktiga språken talar

En saga, ett stråk av ett liv

Hon förundrades över denna väldiga tanke

där hon genom vårdandet tog väldiga kliv.

 

En panna att stryka en hand att hålla

En närhet genom år och hjärta 

Hon tänkte, hon förmådde inte alls ett avslut 

Om själen förgåtts utav smärta.

 

För väl vill ett liv blomstrade varda 

följt av svällande hugande  knopp

Timmar av sol och regndränkta dagar

tills dess att livet genom allt fått en kropp.

 

Väl ska den kroppen sedan

landas och ömt fångas av jord

Mjuknas, fröas, förmultnas och sedan 

bli det minne som drömmarna tog.

 

Lampan är släckt, timman är slagen

Stärkta lakan av lin och vitt

En okänd går hem från sitt arbete för dagen

En själ har lossat ankar och flyger fritt.

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-24 22:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Men så fint om livet och döden. blir sannerligen berörd.
2017-06-26

  ULJO
Otroligt berörande
2017-06-25

    ej medlem längre
Vackert och sensibelt, ömt
tack jag fått läsa
2017-06-25

    ej medlem längre
en bortgången själ
2017-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP