Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi kommer massera varann med vita knogar

Det står Bilderberggruppen ser dig
i en busskur
några kilometer från ännu ett världsherravälde
vissa morrnar
tänker jag att; skönt
då behöver ingen känna sig
så jävla ensam

Vi kommer massera varann
med vita knogar
vi kommer slå undan benen
på oss själva
och själva friheten
kommer bara mätas
i vad dom andra tycker
om spegelbilderna någon annan valt åt oss

Dom letar pyramider och labyrinter
för att få svar
på världens enklaste fråga
dom tramsar runt på kontinenten
men kollar snett
på tiggande zigenare och sjuttonåriga afghaner
dom rullar samtiden i tjära
med avhuggna fingrar i luften

Vi kommer tapetsera hela villaförorter
med tvångstankar som terror
vi kommer vältra oss
i vad vi tänkt att dom andra sagt om oss
och sen inte säga någonting alls
förrän bussen tar oss hem igen

Dom letar kärleksbrev i kloaker
och slickar i sig resterna
av förfallna bekantskapskretsar och dynastier
dom häller Indian Pale Ale
på allt som behöver brinna
dom vill bara höra dig säga
det dom hoppas du tänker

Vi kommer sjunka
som kontinenter och kulturer
ingen tydde sig till längre
vi kommer somna
lika lemlästade den här gången
och vakna frågandes efter
närmaste godstågstation

Det står Bilderberggruppen ser dig
i en busskur
några kilometer från ännu en avgrund
vissa dagar
önskar jag,
att det vore så enkelt,
att jag litade på er.




Fri vers av KalleLager
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-24 23:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är liksom lysande och det kan jag lätt säga utan att gå till överdrift.
2017-06-25
  > Nästa text
< Föregående

KalleLager