Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten bit av digerdöden

Kejsaren är naken
med hängbuk och stinkande fötter
en hel hockeykör av hantverkare
viftar med sina f-skattesedlar
skriker att dom älskar vad som ser

Det är så enkelt att slå på
det är så enkelt
att pissa på sig själv
i en motvind av topplån

Den här gatan
med dom här husfasaderna
dom små bullmammorna i köksfönstren
med spetsstring och push ups
hälsar inte längre

Nu för tiden vimlar det av taxibilar här
alla har råd
att pissa ett gäng oljekriser
på en civilingenjör från Irak i ansiktet

En fake it to your make it-fröken
i dom marknadsanpassade kulturkvarteren
ber mig att sänka rösten
eller åtminstone sätta surdegssperman i halsen

Men dom skriker så högt
om kärlek, kaskadspyor
och låtsasfamiljer
nedanför balkongen
i alla regnbågens färger

"Det kommer finnas en digerdöd för dig också
i vår kärleksparad
vi lovar dig"

Förr i världen var himmelen alltid blå
sjöng Barbro Hörberg
och sen dog hon i cancer

Jag tar båten ut
till en skärgård i fantasin






Fri vers av KalleLager
Läst 376 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-25 01:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KalleLager