Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hugo var andra generationen Fogelström på Karklö. Han och hustrun Anna fick tre barn – Sven, Annalisa och Harry.


Skärgårdsbo

Hugo Fogelström. En tand kvar uppe och en nere, precis lagom för att kila fast pipskaftet. En märklig man med stor integritet och en självklar förankring i moder Natur.
”Det är väl bra med de nya bekämpningsmedlen” tyckte far min.
”Nja”, invände Hugo.
”Ja, du slipper ogräset”.
”Du menar blåklint, prästkrage och midsommarblomster? Nej, bättre är att gödsla det goda.”
Djupt inne i sej själv berörde han en urgrund, en ”själens naturliga bön” – uppmärksamheten. Och i den inneslöt han allt skapat.




Prosa av martinson
Läst 464 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-25 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

martinson
martinson