Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland upprepas en fundering över tiden väldigt frekvent ... ... så ofta att den kan komma bli lite för självklar ... Då känner jag det som alldeles nödvändigt att sätta den på prov


Perspektiv på ett liv ...

När omvärlden i allmänhet
och
tillvaron i vårt liv i synnerhet
känns fullständigt ur led ...

Då har vi två huvudsakliga vägar att gå

Antingen kan vi ägna vår tid åt
att gräma oss över det som är
och låta bitterhet och besvikelse
bryta ner oss så att vår livsglädje förgås ...

Eller

... så kan vi känna glädje och tacksamhet
över att vi har gåvan och fömågan att
uppmärksamma dessa faktum
mitt upp i det kaotiska och diffusa leverne
som är vår av livet
givna och påbjudna verklighet ...

- Ty betänk vilka fantastiska möjligheter
vi just därför har och får
till att kunna förändra, utveckla och förbättra
saker och ting
såväl för oss själva, våra nära och kära
som för mänskligheten som helhet!

__________________________________
Tidigare publicerad här i september 2011




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-25 21:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP