Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svanvinge

 

Svanvingens vita segel

över svartvikens djup

 

Alarna kantar stränderna

inför avskedets stund

 

innan vinden kommer

och bjuder fåglarna

 

till sommarens dans

vid hemlandets sjö

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-06-25 23:18



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Fick mig att tänka på de stora 1800-talsromantikerna i svensk litteratur och deras behandling av svanar och flyttfåglar. Vacker beröringspunkt.
2017-06-27

    ej medlem längre
Härlig naturromantik.
2017-06-26

  Nils-Robert
Fin sommardikt
2017-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP