Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


efter regnet

 

När jag kommer till vintervattnet har jag gått till fots länge. Du tar min hand och leder oss över stenarna. Kan man säga ’ja’, för alltid och alltid. Innan jag kom hade jag vattnat planteringarna i regnet och låtit kroppen bli kall. Det finns en skönhet i det fula och jag vill inte vara utan det. Hur ska jag annars se det vackra.

Svalorna flyger högt i kväll. Det finns inget att vara rädd för älskling.

Du går till fots över våra marker i vita kläder. Jag är osäker på hur många planteringar du vattnat i regnet. Men jag vet att du har. Och hur ska du se det vackra. Annars.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-06-26 19:00



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
"Kan man säga ’ja’, för alltid och alltid."

Skönt.
2017-07-05

  lodjuret/seglare VIP
Texten känns som en korsning mellan ett brev till någon och texten i en roman eller novell. Däri vilar läsaren, som i en väl insutten fåtölj eller grönt lövad berså. Som tidlös och viktlös.
2017-06-28

  Goraxy 89 Orion VIP
Det finns så mycket skönhet omkring oss, men vi ser det inte rätt om vi inte medvetet betraktar det vackra. Och kan man njuta av skönhet mer än när man vattnat och rensat runt planteringarna?
-
Strofen "Svalorna flyger högt i kväll. Det finns inget att vara rädd för älskling." -
Står för sig i avskildhet och bryter ljuset, som en facettslipad Safir.
2017-06-27

    ej medlem längre
Det vilar ett lugn över texten, stundens välbefinnande, hur vacker den kan vara.
2017-06-26
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP