Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha kommenterat en underbart fin text på temat ''måla mig en tavla'' och läst vad jag skriftat kom jag fram till att publicera min kommentar som fördjupning av 'I teorin - ...''


Lite mer om ''varför jag inte nöjer mig med I Teorin ...''

Det är just det du förmedlar i detta smärtsamma flöde av längtan, törst och behov av verklig näring, det är det som utgör grunden för min senaste elegi kring temat '' i teorin ...'' .

... men tavlan du stilla berättar om att du önskar din älskade skulle måla till dig - är just vad jag jämställer med den återbäring jag allra minst önskar få ...

Kärleken blir enligt mina egna erfarenheter, ofta sin egen musa för allt för många - en källa till inspiration att måla just vackra tavlor och skrifta de allra underskönaste och mest berörande flöden föreställande, beskrivande och uttryckande alla de drömmar, önskningar och behov vi känner för någon - Många gånger blir det minnesvärda tidsbeständiga önskebilder som tecknas för eftervärlden ...
... Teoretiska tankekonstruktioner vars förutsättningar att också kunna realiseras och förverkligas, blir allt mindre ju vackrare och ju mer omfattande tavlans motiv/flödets ordmängd blir med tiden ...
Minns du att jag en gång skrev till dig att när jag blir blyg, lite stressad och orolig så kan jag ibland tendera att använda ordens flöde som en skyddande ridå mot min omvärld ...
Lite så upplever jag att allt för många allt för ofta och allt för ingående missbrukar kärleken/romantiken som vore den en musa för konstens tillkomst - under samtidig funktion som försvar mot varje tänkbar form av Verklig kärlek/romantik.

Bygg mig en brygga så kommer jag att hjälpa dig att bygga den på riktigt så att den bär ända fram till verkligheten - det är där jag vill möta den jag tycker om!

_________________________________________

Publicerad här tidigare i september 2011




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-26 21:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP