Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt upp i veckans höjdpunkt i tvättstugan och några allmänna diskussioner kring vad som gör att vi känner lycka kom denna lilla fundering opåkallat på ...


Om nyttan med själva marginalen ...

Att lyckas
är oerhört väsentligt idag
i vår tid ...

Att misslyckas
är ofta skrämmande
och oförlåtligt

inte minst inför oss själva ...

Men misströsta ej
ty det finns någonting
i marginalen som lugnar
vår sinnesfrid

Ty för att kunna definiera lycka
och tilllika vad som menas med att lyckas
så måste det finnas någonting att jämföra med
En motpol - misslyckande och olycka

Ergo;
Nästa gång du känner dig
drabbad av olycka
eller
att du har misslyckats med något

Tänk då på vilken samhällsnytta du tillför
och att den är större ju större olycka du känner
eller ju större ditt misslyckande är ...

Ty utan marginalen
till din olycka eller ditt misslyckande
saknar ju de som lyckas och känner lycka
någonting att jämföra med ...

och hur lyckat vore väl det ?

______________________________

Publicerad tidigare här i september 2011




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-27 07:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP