Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlen hjälp min själ.

Ögonen. Själens spegel.
Delar jag obekymrat med mig av.
Här, se rätt igenom mig.
Så skör och bräcklig med en fasad av pansar.
Försöker räta på ryggen men händerna är fastgjutna i golvet.
Jag kommer inte loss.
Jag kan aldrig komma loss.

Här är innan stormen.
Här är efter stormen.
Det naknaste jag har. Bortkastat.
Öppet för beskådning.
Kom och se trasiga bitar förnedra sig.

Fjärilsvingarna är brutna.
Stoftet som kunde trotsa gravitationen är bortblåst.
Tårarna är räknade. Nu tillhör de någon annan.
Jag skulle hitta mig själv, inte tappa bort mig ytterligare.
Vem är jag nu?
När allt är offentligt och exploaterat.
Går det ändå att bli hel undrar jag och förstör mig ännu mer.




Fri vers (Fri form) av tidsliv
Läst 531 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-06-27 10:51



Bookmark and Share


  koboltblå
Känner ganska exakt så här just nu. Vartenda ord träffar. Tack.
2017-10-12

    Mim
Aldrig så dramatisk, aldrig så Ärlig , som du är! Bra Formulerat.
2017-06-28

  Per Drysén
Formuleringskonsten är din. Bara därför kommer du att kunna bli hel. Du har modet att se helheten.
2017-06-27

  bumerang
Vill berömma din begåvning att formulera det du känner.
Din text får mig att känna starkt med dig. På mitt sätt, utifrån mina preferenser. Nånstans där i det djupt mänskliga förstår vi varandra vill jag tro.
Om någon tror att "allt" går att göra offentligt, så är det en arm själ.
Ingen har tillgång till ditt "allt". Till någons allt. Bara du kan äga det som är din integritet. Sen må de tro vad de vill.
Kram

2017-06-27

  överlevaren VIP
Naket, starkt och berörande dikt!
2017-06-27

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag kan förstå känslan av ett söndertrasat inre. Jag var ensam och föraktad av alla - Jag är fortfarande ensam då jag mest skulle behöva en medmänniska som inte ser ner på mig. Men jag fann ut att Gud finns och att han bryr sig - Annars skulle jag inte orka leva. De kristna är i allmänhet inte så goda och rättvisa i sina bedömningar. När jag avgjorde mig för Kristus, blev döpt och frälst, som de vill kalla det - Fick jag snabbt höra hur värdelös och oduglig jag var (Samhällets bottenskrap, slöddret) Det var inte roligt att höra då man redan brottas med dåligt sjölvförtroende, men Gud lät mig förstå att jag var värdefull. Slut predikat nu men. . .HÅLL UT - Det finns hjälp att få och jag tror att det ännu finns människor som kan se med ÄKTA kärlek och medkänsla på en utsatt och misshandlad mänskig varelse !!!
2017-06-27
  > Nästa text
< Föregående

tidsliv
tidsliv