Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen efter

Moln över taken
minuterna lunkar
en ny dag randas
huvudet dunkar
flaskorna är tömda
de med procent
minnena är borta
från det som hänt

Hela gänget samlat
musik på hög volym
klackarna i taket
brukar vara kutym
buteljer på bordet
fritt att konsumera
tjejer på rummet
en och många flera

En del blir berusade
så brukar det vara
drycker rinner ner
grumliga och klara
dans i gryningen
och kläder faller av
obeslutsam handling
i spritträskets nav

Moln över melankolin
och samvetets kval
det som ha hänt
i grunden ett eget val
måste bringa klarhet
om något har gått fel
så här dagen efter
men mest för egen del

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 517 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-13 08:23



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Man får en flash back till sjöslagens på Bergsskolan. Bra rimmat .
2017-09-17

  ResenärGenomLivet VIP
Man kan undra hur många som ångrar sig dagen efter...bra beskrivet...
2017-09-14

  Tant sQata VIP
Berusningens poesi, bra beskrivning!
2017-09-14

  överlevaren VIP
Mycket bra ordat!
2017-09-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Realism om en vardag för många. Skriven med verklighetens penna i rimmad text.
2017-09-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Enl svenskt tycke
ska alla dricka lika
mycke... Men olika vi
tål och del går mer än
över mål, i andra länder
är det inte krav på att
alla ska ha lika mycket
i sin skål...

2017-09-13

  lodjuret/seglare VIP
Har hört, ett ill sinnat rykte säkert, på avvägar att även töser stundom, oavsett ålder, smakat har av dessa förföriska drycker, kanske till toner av drömda miljoner. Det mesta som förekommer just i miljontal, sägs vara sand och individer. Ett smakprov på det kunde för vara som musik eller bara 'Grus i dojan'. Som vanligt har pennan här 'fått till det'. Som en del verkar vilja ha det. Med eller utan.
2017-09-13

  Anya VIP
Intressant och realistisk text. funderar på om alkohol alltid är ens eget val...
2017-09-13

  Marianne Räf
Du är skicklig på rimmad vers
å även på motiv å innehåll !!!!
2017-09-13

    ej medlem längre
Starkt och engagerande skrivet - som alltid.
2017-09-13

    ej medlem längre
Bra skildring av ett leverne som är verklighet för många människor tyvärr.
2017-09-13

  Salvation Pepper
Betänksamt.
2017-09-13

  Marita Ohlquist VIP
Viktigt att tänka på procenten så man slipper eftertankens kranka blekhet!
2017-09-13

    ej medlem längre
Ja, den sista versen är talande. De som betraktar det hela förstår att något är väldigt fel. Det är bara den enskilde som måste komma till insikt och välja långt bättre.
2017-09-13

  M.Eta
Mår som man bekänar dagen efter. Bra text!
2017-09-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO