Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev en kommentar nyss till någons text, vem som skrev den är inte relevant då temat och frågeställningarna i dennes flöde går igen om och om igen över tiden - hos så många ...


Såväl du som jag är livsnödvändiga!

Ensam är inte stark
- men du gör skillnad!

Att ge upp
är inte något godtagbart alternativ
för vår existens är livsnödvändig
för fler liv
än vårt eget ...

- Men! för att kunna fortsätta
göra skillnad behöver vi komma till
insikt om
vad det är vi själva behöver och vill
för att få energi
och ett lyckligt liv

- Våga ta en
utsträckt hand
ibland och våga be om hjälp
när vi inte själva känner
att vi längre orkar eller kan ...

Men kärleken
får vi inte någonsin stänga ute
eller utesluta ur våra liv
- Det gäller både kvinna och man!

- Alla krav och måsten tar all vår tid ...
- Det är en ren och skär lögn
och en synnerligen usel ursäkt för att
vi inte ger kärleken
såväl utrymme som tid i våra liv!

Den allra vanligaste ursäkten brukar
vara för barnens skull ...

... Men just för deras skull måste vi
själva också unna oss kärlek
och någon att älska och bli älskad av

- Någon vi kan bygga minnen
tillsammans med
- Minnen som vi kan dela med oss av
till våra barn
- Minnen av ett verkligt
liv som ger våra barn möjlighet till att
en dag få ett eget liv utan dåligt
samvete för att de tagit all vår tid ...

______________________________

Publicerad här tidigare i september 2011




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-06-27 23:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar denna.
2017-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP