Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar som nog inte är färdigtänkta… (och nu lite rättat, såvida inte mitt undermedvetna hade en tanke med "dig själv")


livstid

är det för att livet levs långsamt,

som när en lång rad stillbilder väcks till liv 
genom att visas blott en kort stund
och sedan snabbt bytas ut

som vi har så lätt att missa det?

att rasera det goda andra skapat
går visserligen fort
men förbättringens frö tar år att gro
och ett decennium att växa sig livskraftigt

så jag försöker att inte vara för otålig med mig själv
inte vara för otålig med min omvärld
när de snabba resultaten uteblir

Påminner mig att livet upplevs både snabbt och långsamt
både i nuets tidlöshet
och i reflektionens tidsmättade återblick

Frågar mig: Vad är mitt nästa steg?




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 343 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-27 23:31



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag gillar verkligen ditt filosoferande här...tror att jag sparar denna för att fundera mer på orden senare...mycket bra...
2017-07-29

    vindurinn
distanserat och nära på samma gång. vackert!
2017-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)