Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikingablot

 

Min krigare i Bacchus våld du är,

sjung mjödets brygd  sjung hjärtans kär,

höj stopet högt höj din skål,

sjung humlekraft sjung hjärtats vrål,

Du höjer din arm och dricker gudar till,

ser inte längre åt några kvinns,

sjung dryckens lov sjung ruset in,

stilla ditt hetlevrade sinn,

njut av din dryckjom vikingaman,

En rå sälle du är ifrån hednaland




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-28 09:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit
2017-07-02

    ej medlem längre
Ett väl fungerande ode till rusets skydd, men det som intresserar mig mest är kopplingen till dagens utveckling, att kvinnor lever för sig och män för sig. Det i vikingadräkt ger en extra poäng.
2017-06-28

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det var ju kvinnorna deras som höll dom någorlunda sociala.
2017-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Vidrigt.
Sådana "kvinnor" är motbjudande.
2017-06-28

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Men det sägs att de respekterade sina kvinnor och att de tom var rädda få stryk av dom,vikingakvinnorna var tuffa,riktiga bitchar som de benämsi modern tid.
2017-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Vikingarna var avskum.
2017-06-28

    ej medlem längre
Som om Götiska förbundet levde upp efter 200 år - De skrev tråkiga dikter, men vad fan - skål!
2017-06-28

  Marita Ohlquist VIP
Får mig att tänka på en gammal bön
"Från Nordmännens raseri, bevare oss milde herre Gud"
2017-06-28

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Hells angels är den moderna tidens Vikingar,med samma kynne och lynne,snara till strid.
2017-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Vikingarna var en samling som jag inte hyser någon respekt för.
Tvärtom skäms jag för dem.
2017-06-28
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP