Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har här fått en delikat uppgift. Att söka förklara det som annars känns mindre gripbart, för en just mindre allmänhet. Ej så upplyst. Eller bara hellre ätandes grillat, hellre än som satt griller i. Bara tänkt.


Bör klarade ord 2017 06 27





Ytspänning, står här för att det ibland
känns spännande med yta. Exempelvis
om färgen på en bil känns extra polerad

eller inte. Om bakluckan går i vitt, medan
resten av bilen är röd. Om en bil har en
yta som i solen eller i alla fall, glänser

så glittrigt vackert. Utan att vara med
konfetti beströdd. Om en cykel för två,
tar sig ut på längden eller bredden. Om

en skådespelare verkar kunna sin roll
och om en människa ger sken av att
vara och verka, bara på ytan. Närmast

lackerad. Likt en kinesisk ask. Än andra
asiatiska askar. Eller blond som ett träd.
Bok som träd. Stå i som myllan eller inte.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 249 gånger
Publicerad 2017-06-28 09:29



Bookmark and Share


  ULJO
Tack för lektionen
2017-06-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP