Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blandade givar på rim, gömd i dimma o i ridå.


Herr D. tar en tripp




Herr D sitter på balkong och solar,
där finns även plats för kjolar.
En del har på sig lyxskor,
andra gör närvaro med byxor.

D är där blott ibland,
offentlig likt en strand.
Böljande väl havets gräs,
ej som sten upp på näs.

Syns herr D på promenad,
kanske även gå esplanad.
Säker i sin vita kostym,
i solens gass det är kutym.

Som barnet gör sin entré,
även en bedagad blasé.
Sand i hink och spaden på,
sommar på land och i trikå.

Hjältar gör sig ej besvär,
brottet söks väl inte här?
Hetta och ljus i soligt gass,
äter gör gäster där glass?

Vind som vänder o vrider,
gör det i alla tider.
Klockan gör sig på armen,
krås i skjortan o Carmen.

Dagen stillnar o förgår,
herr D reser sig samt får.
Minnen att hem ta med,
hattar ses sitta på sned.




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 681 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-28 13:18



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Denna synes mig underbart vardagligt mysteriös...
Du fångar något både barnsligt bilderboksmässigt och "bedagad blasé" sommarstämning!!
Draperar närapå en hel liten stad, genom tidlösa detaljer...
2017-06-29

  Palett
Trevligt få en inblick i herr Ds värld !
2017-06-28

  ULJO
Slutet gott allting gott
2017-06-28

  ULJO
Intressant om Herr D
2017-06-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP