Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten fundering som pendlat mellan ironi och allvar rätt länge nu och som behöver få befästas i skriftad form - Publicerad här tidigare i september 2011


Om den osannolika möjligheten

Alla far med osanning på nätet ...

minns jag att någon lärd
med stöd av en rapport
uttryckte det lite förmätet

Allteftersom tiden gått
och ännu fortsätter att gå
mina tvivel på detta uttalande
varit desamma
nu som då

Ty det finns så många
olika sanningar
såväl på nätet
som i verkliga livet

och vad som är objektiv sanning
går svårligen att förstå
om man inte samtidigt förstår
att sanningen i sig
har att göra med det aktuella perspektivet

Det är lite som livet i sig
är dig givet
att få känna sig älskad av någon
är alldeles underbart
att få någon att känna sig älskad
likaså

men det innebär inte att du
faktiskt är älskad av
eller verkligen älskar någon

- Åtminstone inte på nätet

eftersom allt för många ser denna värld
som den virtuella och därmed experimentella
speglingen av det verkliga livet

En värld där inget är vare sig rätt eller fel
- Kraschar det fullt ut
tar det likväl inte slut
Det är bara att starta om
från början igen
ungefär som i ett arkadspel

Det som för mig blir så svårt
att ta till mig, inse och förstå
är hur man överhuvud taget kan tänka så?

I alla fall när det är kärlekens budskap som är aktuellt
ty för mig betyder att jag älskar någon
något väldigt speciellt
såväl i verkligheten
som virtuellt!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-29 01:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP