Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2014


En kaninsaga

Gud som finns i bröd och vin
se till mig, en rädd kanin,
vart jag mig i världen vänder
fräls mig Du från rävens tänder,
gör att jag blir mätt och glad,
giv mig dagligt salladsblad

Gud som finns i vin och bröd
rädda mig från våldsam död,
otäckt nära bondens hage
stryker räv med hungrig mage,
giv mig skydd och om Du vill
giv mig kål med morot till

Gud som gett var morot smak
och kaniner svans därbak,
Du som ger oss daglig föda,
Du som målat rävar röda,
skicka hit, det ber jag dig
en flick-kanin att värma mig

Gud vad hon är söt och fin,
pris och lov för sån kanin,
hennes nos är som ett smycke
här har uppstått verkligt tycke,
hon är allt det jag har drömt
rävar har jag hastigt glömt

Gud ske ära pris och lov,
här i vår kaninalkov
går vi på som två kaniner,
kärlek flödar, solen skiner,
livet är en lycklig dans,
rävar finns nån annanstans

Gud som ser till barnen små
gav oss ungar, två plus två,
man får gno som flitig myra,
två plus två blir fem, nej fyra
mor ger di, fast det är sant
rävmor gör nog likadant

Gud som jorden skapat har
ser till alla och envar,
gör att sol och måne skiner
och ger mat åt små kaniner,
rävbarn ger Du sådant som
rävbarn säkert tycker om

Gud så hemskt, hur fick det ske?
nyss så satt hon här brevé,
som en blixt ur höga säven,
minsta flickan togs av räven,
gråter hejdlöst det gör mor
saknad är oändligt stor

Gud allsmäktig Fader vår,
rävens dag är lång och svår,
hungern tär och vinden viner,
du kan tro att små kaniner
lockar rävens lystna gom
så magen kan bli mindre tom

Gud, åh Gud säg finns Du ens?
sorgen skär och tvivlet bränns,
ett vi vet, blott detta enda;
det ska aldrig mer få hända
att räven rycker våra små,
det ska vi se till, vi två

Gud vad tiden går och går,
kaniner växer år från år,
mor och barn och deras pappa
skuttar fram på livets trappa,
livets mening, alltings mål
är morot, salladsblad och kål

Gud var nådig, tag emot
Far Kanin, som på vårt klot
skuttat klart och sina dagar
slutat har, i bondens hagar
ska han sänkas i ett hål
i marken där det växer kål

Gud som länge stötts och blötts,
se hur fler kaniner fötts,
kaniner de tar Gud på orden;
”föröken er och uppfyll jorden!”
har de inte fyllt den klart
fyller de den säkert snart




Bunden vers (Annat versmått) av Rafael
Läst 504 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-29 20:15



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Lysande sagolikt Gud som haver för kaniner. I det humoristiska också ett existentiellt allvar på botten.
2020-09-19

    ej medlem längre
kanin hoppade ur trollkarlens hatt
förunderligt underbar

2017-07-09

  stenhur VIP
kanin
tesluta
attför
undras
2017-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Rafael