Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev till en vän som mist sin livskamrat. Nu har den tyvärr blivit aktuell igen.


Vackra minnen lever kvar

En själ har lämnat dig och livet alldeles för tidigt
Ett sista fruset andetag och sedan inget mer
Än ett blödande hjärta hos den som finns kvar

Och även om jag aldrig kan förstå den smärta
Det måste innebära att mista sin livskamrat
Så vet jag att orden som beskriver det saknas
Ty vissa tomrum i hjärtat går aldrig att fylla

Men smärtan försvinner och hjärtat läker tillslut
Blir till ömmande ärr och vackra minnen
Då du tänker på de stunder och händelser ni delat

Och jag vet att han finns vid din sida både dag och natt
Ett vakande öga som önskar dig allt gott här i världen

En fallande stjärna eller en smekande sommarvind
Som får dig att vilja le och gråta på samma gång
Är en hälsning med värme från din saknade livskamrat




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-29 23:59



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text som du fyller med din känsla så berörande och fint:)
2017-07-02

  Marita Ohlquist VIP
Fin trösterik text som lyser upp i sorgens mörker!
2017-07-01

  ULJO
Berörande skrivet
2017-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP