Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De grå suckarnas gång

Är det här vägen för mig och för oss
Bland spindlar och boss
Mörkret växer dagen krymper
en veke och stearin till tröst

Är det den enda vägen för mig och för oss
Ett minne av fyrverkerier och tomtebloss
Halux valgus och slitna skor
som vandrat i tusentals år

Är det här en en lämplig väg för mig för oss
som vill befria oss och komma loss
Uppåt framåt steg på steg
Taket krymper det blir kallt

Är detta glädjens väg för mig för oss
som vill flyga som Ikaros
se mot himlens starka ljus
och störta tillsammans i havet




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-30 08:52



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket bra rytm i texten. Den är som ett rinnande vatten. Tycker om upprepningarna i varje strof. Känner igen mig i frågeställningarna. Vart är vi på väg...tänker jag nästan dagligen.
2017-07-01

  Kim VIP
Ja, kanske är det olika vägar vi ha att vandra för att komma ut till den ljusa ängen.
2017-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat, mycket bra!
2017-07-01

  lodjuret/seglare VIP
Ej alla böcker vill eller kan, läsas likt herr eller Madame, bevandrad på andra ängder, i litet eller i mängder, vare sig kvinna eller man.
2017-07-01

    ej medlem längre
Den suck jag tar när jag läser dina ord är fylld av beundran över så träffande ord.
2017-06-30

  Mia Popiana
Stämningen du sätter och bilderna du målar - fantastiskt!
2017-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP