Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekssång i moll

Höstgräsets praktfulla klädnad i regn
glöder i gatlyktornas skrämmande ljus.
Då sorgsna människor kurar i sina hus
när oktoberlöven faller från trädens fingrar
och mörkret träder fram likt en gast -
skrämmer folk till tårar i all hast.
Bokhandlarna tröstar med mord i massor
och mässor där man meningslöst minglar.

Vinterns gnistrande snö likt stjärnor
döljer sommarens djupa plåga och sår -
bereder nattviolens stängel för ännu ett år.
Vallmofrön vilar tryggt i jordens kalla mull
och rådjuren har betat av den gröna kålen -
mössen gnager på den kvarglömda tvålen.
Molnen som förortsbetongen - tungt och grått -
när vinden pinar träden och grannen är full.

Som mandelblom och ljung intill mitt hjärta
är ditt leende till tröst och calvados min bot,
vilka ger mig ett lugn att lätt vila emot.
Augustimånens öga äger evighetens ord
vilka sakta stiger mot den svala skyn
och jag minns tydligt vinkeln av ditt ögas bryn.
Längtan i ditt hjärta och regnet i din själ,
du var verkligen vacker och vild där du stod.

Vi rasar utför likt fjolårslöv i skogen
och det som varit kommer alltid att förbli
för du är inte lycklig och jag är inte fri.
Där radions skval lugnar en kort minut -
tystnaden är det enda vi har kvar
för du är upptagen och jag är redan klar.
Vi har passerat våra ord och minnen,
kanske är vår längtan någon annans beslut.

Refr.
Välkommen till en tråkig stad -
här kostar inget mer än en spänn -
rosorna blommar nästan varje dag.
Här kan du göra regnet till din vän.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lars Beermann
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-04 17:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann