Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en längtan efter sömn

Jag hör en ton ifrån en saxofon
En sång som kommer långt ifrån.
Jag har så svårt att finna orden
trots att jag sökt runt hela jorden.
Men tonens kyss emot min mun
den är en hägring och en dröm.
Den är som botten av en brunn
och som en längtan efter sömn.

En skör och nästan sprucken sträng,
mitt minne av en sommaräng
Det som jag nästan haft i handen
men sakta runnit ut i sanden.
Som havet väntar på sin flod
jag önskat följa någon ström.
Jag bär en längtan i mitt blod
att möta minnen svalt och ömt.

Jag ser en bild som från igår
men det har gått så många år.
Det är så svårt att fånga tiden
och jag är som en fånge i den.
Jag hör en ton ifrån en saxofon
liksom en hägring och en dröm.
En sång som kommer långt ifrån
och som en längtan efter sömn.







Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 578 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-30 22:07



Bookmark and Share


  ULJO
Kanon
2017-07-03

  Lars Thun (tid. lapema)
Wow!
2017-07-01

  lodjuret/seglare VIP
En blir bara äldre, men blir en mera klok? Pennan skriver som en dröm, likt en saga i någons bok.
2017-07-01

  walborg
Oändligt vackert och poetiskt - tack
2017-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L