Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaksvinn

Somliga vill inte äta kakan men vill ändå ha den kvar tills den blir så dålig att de måste slänga den, hellre än ge den till nån som vill äta den.




Övriga genrer (Aforism) av Onomatoprofet VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-07-01 10:00



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Exakt, snålheten i sin prydno!
2017-07-04

  Pitbullpudelns kärna
En väl fångad aforism av var världen har kommit till idag. En ogin stämning har spridit sitt gift. Man kan bara hoppas att motsatsen ligger runt ett osynligt hörn och väntar.

Thomasevangeliet (102):
"Ve dem, fariséerna, ty de liknar en hund som ligger i kornas krubba. Den äter inte själv och den låter inte korna äta."

Kakor, hö i krubban, kärlek, kapitalism, självutnämnda experttolkningar av religiösa texter... you name it. Det finns alltid någon som inte är sen att göra livet svårare för andra trots de inbillar sig själva att de gör något för den goda sakens skull. Att de i sin blindhet för sitt egna beteende inte fattar denna pinsamma paradox följs nästan alltid av en klassisk projicering på någon annan som liknas vid den onde själv. Men bjälkar i det egna ögat får väl en förminskad uppenbarelse när man väl har hoppat på enantiodromins tåg?
2017-07-02

    ej medlem längre
...eller till någon som verkligen behöver äta något för att överhuvudtaget överleva...
2017-07-01

  Chinor VIP
Fick mig att tänka på den stora burken igår på Ica. Många mynt i den till något välgörande ändamål.Någon hade tänkt till, och så mycket bättre än att köpa ngt som du ändå inte behövde - bara för att.. eller ännu värre, bara låta ligga kvar hemma
2017-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP