Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det regnar ute, inne skiner solen




I dag gick solen inte upp

ute är det regnigt, grått och trist


inne är det ljust och trivsamt

har skapat mitt eget solsken




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 706 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2017-07-01 11:24



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Att älska livet!
2017-07-05

  ULJO
Så ska det låta.
2017-07-03

  Eva Helene VIP
Så klokt och bra!
2017-07-02

  Lars Hedlin
Mycket bra
2017-07-02

    Birgersdotter VIP
Ljuvligt skapa sitt eget solsken-en måbra dikt!
2017-07-02

  DavidM VIP
Den inre väderleken, den som kan kontrastera eller samspela med den där ute. Uppskattar vändningen i dikten. Tack.
2017-07-02

  Maria Sundelin VIP
Låter bra det
Kramar
2017-07-01

    jaybird
Bakom anpassningsförmåga glimrar spänstiga neuron. En vinnande strategi.
2017-07-01

  Gunnel Eriksson VIP
Det låter mysigt. Bra att ordna det så.
Här norröver har vi strålande solsken,
inte ett moln på min himmel.
2017-07-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Låter härligt! Bra skrivet!
2017-07-01

    ej medlem längre
Gott när man kan ta det så! Det finns så mycket man kan ta sig för även om det regnar, och i morgon går solen upp igen!
2017-07-01

  Niliboy
Ja, man får skapa egetljus när solen är skymd å det regnar. Det är egentligen väldigt roligt å skönt! Å värmeluset vär mer ju ännu mer!
2017-07-01

    ej medlem längre
Första meningen fångar läsaren direkt. Och så tycker jag om hur tempusbytet ger din text förändring och liv!
2017-07-01

    ej medlem längre
Värme och sol inombords är en god förutsättning för att kunna skapa ett gott liv, skönhet och trivsel. Jag måste dock tillstå att jag hajade till när jag läst första raden och undrade ifall det betydde något mer...
2017-07-01

  M.Eta
Man får göra det bästa av situationen. Fint!
2017-07-01

    ej medlem längre
Med sol och värme i sinnet blir inget grått och kallt.
2017-07-01

    Peter Söderqvist
En start som skakar om. Varför gick inte solen upp. Spännande text.
2017-07-01

  överlevaren VIP
Det värmer själen med ett inre rum....bra!
2017-07-01

  Marianne Räf
Låter som en bra lösning. Ja, den inre
väderleken stämmer inte alltid med
den därute !
2017-07-01

  Öknens Ros VIP
bara så mysigt, när det är ruskväder ute!??
2017-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP