Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omvänt är jag således ledd

Livet är en fri väg
som begraver oss alla.

*

Du kliver ur,
intensiva människa,
raffinerat lydande två hjärtan:
hans i honung,
ditt i silver.

*

Vakta och skydda
den som söker det smidiga slutet.

*

Från fönstret
känner du kyrkogårdens metall.
Glödande hälls nya soldater, unga,
i rummet
passionen ännu inte gjort.

*

Festen är skrämd.
Hur hedras jag igen,
här,
mer,
än som hennes?

*

Sällan kan hon,
människan,
stå utbredd
och riktigt sträcka sig,
för inuti biter syran:
Den röda chefen.

*

Jag var tvungen
att hitta varförs ansikte.

Under svärtan,
åtminstone lakan,
flög hon öppen.





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 312 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-08-29 06:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vår egna resa är unik!
2017-09-07

  ResenärGenomLivet VIP
Frågan varför är något man ställer sig ofta, speciellt i dessa tider...när jag läser tänker jag mycket på hur och varför människan har blivit som hon nu är...mycket tänkvärt...
2017-09-05

    ej medlem längre
Dansar mig igenom rymden och stundtals paradoxerna mellan dina rader. Fullständigt tagen av slutstrofen!
2017-08-29

  Chawa VIP
En klurig text att begrunda. Första stycket kan jag relatera till. Den talar om förgängligheten. Resterande verser kanske berättar om själva vägen?
2017-08-29

  i af apa
...slutet är rent
förföriskt!!!
2017-08-29

  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk text, fastnade speciellt för de sjätte och sjunde styckena!
2017-08-29

  bumerang

Tänkte elegi, men bestämde mig för det omvända. Hittade båda i dikten.
Ifall varför har ett ansikte värt att söka, så må det kunna spegla det som lovsånger söker.
Sitt smidiga slut.
2017-08-29

    ej medlem längre
Här finns

många blinda rörkopplingar
där den Röda chefen
manar till +

2017-08-29

  ULJO
En berörande text
2017-08-29

  aol
En text som borrar sej in särskilt där letandet efter varför, och inom biter den där syran en ypperlig dikt om hur det kan upplevas i tillvaron här på jorden.
2017-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper