Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Senryu


Serenad av ett fel

Sedan kom en tid,
nära hennes minsta steg,
då jag var annat.

*

Så detta var allt,
innan det blev dags på nytt
för det vi är nu.

*

Snabbt och enkelt fri:
i en stunds tvekan avtar
min vattenstjärna.

*

Borsta håret bort,
sommar, söta ansikte,
för våren var kort.

*

Ögonblicken flög
över den hårda jorden
skrämd av någons prat.

*

Jag blinkar och ser
visionens lösa mening
dö utan ett sår.

*

Min tillfälliga dröm
är som fönstrets alla hörn
ingen bryr sig om.

~ Nu finns den. ~

*

Nödvändig åtgärd,
för att inte kastas ut,
är att ändra färd.

~ Detta är vad du ville höra. ~

*

Lyssna på ingen!
Kanske talgoxen tycker
alla talar sant.




Bunden vers (Haiku) av Salvation Pepper
Läst 284 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-07-26 18:28



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Målat med fina ord
2017-08-01

  KattenKin VIP
Vacker och mångtydig text, den är som en tavla som följer en med blicken.

En fågel som viskar, viskar kanske i sjunde hand, och dina förstahandsord kväver omläsning, så jag återkommer.
2017-07-28

  Janina Kaminska
Mycket mellan raderna. Mästerligt.
2017-07-28

  Eva Helene VIP
Ler lite när jag läser, mår bra av dessa små vackra tanke-pärlor, sammanbundna. Sparar för att återkomma till och begrunda.
2017-07-27

  kerstin skriver VIP
talgoxen kom som en överraskning - men den passar, liksom de små dikterna i sig passar, som ett pussel i min dag.
jag gillar den första strofen mycket, att vara nära någons minsta steg och vara annat. fint!
2017-07-27

    ej medlem längre
Det finns mycket outtalat och oväntat som tilltalar och utmanar tanke och fantasi. Särskilt mycket tycker jag om sista tre raderna som verkligen ställer allt på sin spets!
2017-07-27

  i af apa
talgoxen har alltid varit en märkvärdig fågel- fantasifullt skrivet med listigt slut!
2017-07-26

    ej medlem längre
bara Vingar gör allt Rätt +
2017-07-26

  Marita Ohlquist VIP
Mästerlig text som inspirerar tanke, känsla och fantasi!
2017-07-26

  Marianne Räf
Intressanta verser med
oförutsägbara vändningar.
F.ö. rättså craisy, men
det gillas !
2017-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper