Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Citatet kommer från Trado av Athena Farrokhzad/Svetlana Cârstean.


Varför jag skriver

Jag skriver för att få reda på vad min skrift är förmögen att förstöra. Så har jag skrivit på insidan av min diktbok. Det är en stulen versrad, men det gör det inte mindre sant.

Jag skriver för att jag vet hur ord kan få en människa att skaka i sina grundvalar. Jag skriver för att jag vet att en enda mening kan rasera en världsbild. Jag skriver för att jag är jag på grund av allt jag har läst.

Jag skriver för att jag är ung nog att tro att ett bättre samhälle är möjligt. Jag skriver för att jag är naiv nog att tro att ord kan hjälpa oss nå dit. Jag skriver för att jag är arrogant nog att tro att det också gäller mina ord.

Jag skriver för att även om det vore skönt att ge upp och bli nihilist så tror jag att det finns skönhet i den här världen. Jag skriver för att jag tror att om vi hjälps åt så kan vi hitta den. Jag skriver för att jag tror, vad Uje Brandelius än säger, att kärlek kan vara minst lika viktigt som fördelningspolitik.

Jag skriver för att alternativet är att inte skriva, och det är inget alternativ. Jag skriver för att jag hoppas att jag någon gång skriver något som är värt att skriva. Jag skriver för att få reda på vad min text är förmögen att skapa.
Fri vers (Fri form) av kravaller
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-02 21:55Bookmark and Share


    ej medlem längre
Write on!
2018-02-02

  Solstrale/ Eva Åberg VIP
Ja! - ja... JA! Så ja låt oss skriva!
Mycket bra och värdefullt på många sätt - det begrips! :)
2018-02-02
  > Nästa text
< Föregående

kravaller