Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Que sera, que sera

Hur svårt är det inte stt vara människa

Lika underbart som det är ibland

Lika komplext kan allt te sig i efterhand

Det är inte alltid våra egna intentioner

möter omvärlden till vår egen favör

En människas liv liknar ett företag

Vad kan jag få ut av mina studier,

mina planer och mina kontakter

Om jag ändå gjort allting bra;

mina studier, yrkesval, val av äktenskapspartner

Ändå kan allt hända

Företag där jag jobbar; kan drabbas av svår konkurrens

och gå i konkurs; 

avundsjuka kollegor kan göra allt för att sätta krokben,

och äktenskapspartnern kan hitta en mer attraktiv sådan

Det som sker, det sker; och det ställer stora krav

på oss människor och vår förmåga

att kunna hantera alla dessa variabler

Man behöver något att hålla sig till

En aktivitet som ger en kontinuitet

och en viss tillfredsställelse

som visar på att livet ändå fortsätter på något sätt

Någonting att hänga upp sina nedgråtna näsdukar på

så att de får torka




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-05 14:40



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
No comments ?
2018-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP