Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paranoid tabloid.

Paranoid tabloid:

Livets parodi

Vara narcissist, javisst

Göra samtalsreklam

Sitta på en kvist

Ljuga om sitt yttre

Massproducera jargongen

Tala med sin längtan

Skylta trasig skylta!

Samla på en klåda

Dricka sig mätt

och gömma sig i konst

~

Det finns alltid mer

Knarka pladder,
årtusendeförsök

Stavelser med stöld
och se en vishet falla bort

Vara rädd för döden,
där rök den smultronfasaden

Andliga vilsenheten,
strosa planlöst på gatan

Inte sexig längre
Oförmågan smått sakraliserad

Växa upp i badrumsspegeln
Baljan ogenerat blottad

Räkna orden bakom år
Sminka maktmissbruket blått

Slå upp sin värk
och höra sånt man inte vill

Hindrad av en sanning
Bonad omtapetsering

Driva som en jolle

Själens autobahn
tur och retur!

Tai Chi-möblering
Fjolårsbanalism

Träffad av ett rykte till
och tyck till om allt i Ellos

~

Paranoid tabloid,
så är vårt sköra tillstånd nu

Måste inte ljuga mer,
bara om det som är du

Sinnesförväxling
fast fiberteve mitt på fjället

Skälen mjukt paketerade
trots närvaron på hotellet

Bankkontot återställande
Grottmänniskan är glad

Livet: papier marché,
ett påklistrat leende, fasad

Välkommen hem din jävel!
Kaffe i foajén

Sovrumsmaskopi
och drömmar utav fotogen

Söker sitt samband på stan,
sjurätters på Burger King

Renoverar en altan
Men vill egentligen ingenting




Fri vers (Modernistisk dikt) av Botox
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-05 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Botox