Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Längs en väg


Popplarna reser

noll nio femtiotre...
stationerna pumpar förortsliv
byggarbetsplatsen dova muller
möter utvecklingens säkra driv

trafikljus sätter gator i brand
bensinmacken förbereder sorti
köpcentrum i glittrande pärlband
en pilgrimsvandringsallegori

klockor rasar hastigt mot marken
världen stormar mellan stationer
omkörd står den pendlande arken
i väntan på nya versioner

kyrkogården full av stenar
alla de som redan glömts bort
klaustrofobiska blickar skenar
där på taken regnar de torrt

bortsprängda berg faller i dyn
broar rasar ner över spåren
rivna hus svävar upp emot skyn
fjärran från de verkliga åren

drömmar seglar över himlar
genom natten mot stadens glans
sovande kolonilotter skimrar
klottrar INRI helt utan chans

popplarna reser mellan betong...
diffust lövklädda...
i en rusande gång.

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Rim) av Peter Söderqvist
Läst 446 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-07-07 07:30



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
En vacker resa i vardagen..vaket intelligent skrivet..tycker jag.. jag gillar hur du tänker och ser på världen..
2017-12-06

    Sefarge VIP
Inspirerande
Skaldekonst!
:}
2017-10-09

  Elaine.S VIP
Som att alldeles lugn bli nedsläppt i den rusande vardagen. Hur länge kan man förbli lugn? Dina ord väcker tankar om liv och mening, sånt gillar jag.
2017-07-24

  Alysse VIP
Mycket målande text,
rikt fylld med detaljer
och fantastiskt flyt
Bra!
2017-07-07

    ej medlem längre
Suveränt!
2017-07-07

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text som inspirerar tanke, känsla och fantasi!
2017-07-07

  DavidM VIP
Ser en stad framför mig i varandet mellan fantasin och det verkliga. Välbalanserad, skickligt uttryckt text. Applåd.
2017-07-07

    ej medlem längre
helt otroligt..stort och helt fantastiskt
2017-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist