Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trött på mina mardrömmar. Jag vill också drömma om guld och gröna skogar.


En antimardrömsraga

 

Vik hädan, svarta syster

så strokedrabbad och dyster

så darrhänt vid rollatorn

och mamma bara tjatar:

så synd det är om henne!

men du, minsann, har vänner!

vik hädan och var tyst

för jag har också lust

att njuta utan lusdräkt

att inte be om ursäkt

 

Att lyssna till de döda

kan stundom liv förröda

man har sitt eget öde

 

 

Vik hädan, alla vänner

som tror att ni mig känner

men bara vill ha kakor

fastän jag inte bakar

och klagar på min karl

tycker att jag är svag

som låter mig förtryckas

kom hit och gör ett ryck va

och hjälp mig nu i stället

för att stå där och gnälla

 

Att lyssna till de dumma

som sitter still i rummet

kan stundom klok förstumma

 

 

Vik hädan, stearinman

du tror du är en fin man

som styr och komponerar

men du bara domderar

och du kan inte lyssna

förstår ej att jag tystnar

du hotar med att skära 

av strängarna de kära

jag höll bort handen själv

för jag fick ingen hjälp

 

Att lyssna till de fulla

kan stundom vara guld ja

men också mög och mylla

 

 

Vik hädan, grymma drömmar

ni ser väl att jag sömmar

mitt ödestyg så gott

jag kan med denna lott

som jag har fått till skänks

ni vet ej hur det känns

att vakna med en kniv

på strupen i ett liv

som dock är verklighet

med pannan blek och het

 

Att lyssna till en dröm

det gör en ofta öm

blott allt för samvetsöm

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 297 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-07-07 05:37



Bookmark and Share


  objekt3
när någon försöker erbjuda mig kakor flyr jag,
jag lyssnade och de som erbjuder kakor är "the darkside"
2017-07-08

  TrollTörnTrappan VIP
Första fyra raderna känns dödligt gripande, tidlöst ekande av relativt speciella nutidsfenomen...!

och innehållsmässigt går min röst till sista bland de fyra huvudstyckena, dvs den med minst personligt riktat agg och mest universell smärta i.

Emellertid fin form överlag, med tre raders visdom som bryter av mellan varje...
2017-07-08

  KattenKin VIP
Stark och berörande text. Tycker om allvaret som gömmer sig i drömmen. En verklig kvinna som placerar ett sant skåp liksom. Heja henne!
2017-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X