Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marslyster (Variation)

gryningsglansen

manar våra ådror att inviga tillfällena

 

mullen flockas vid fårorna

där vi låter dem omge våra blottade knogar

dechiffrerar deras avtryck alldeles vid fingerspetsarna

 

det är stunderna

då morgonlystern reflekteras mot din hud

som berör kärnan

 

sporrar det svartvita kattdjuret

att med spänst och eftertryck

teckna strimmor av vinddrag

omkring sig

 

kvintessensen är märkbar nu

 

marslystern skiftar längs hennes ryggtavla

rör sig längs klippskrevan

och stannar till vid deras åsyn

 

i själva gryningsvinkeln en älvring

 

det är där de möts

 

© Birgitta Wäppling, 8 juli 2017

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-07-08 11:11



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert. Tycker om dina ord:
gryningsvinkeln
marslystern
gryningsglansen

Dina ord lyser.
2017-07-20

  BenGust VIP
Liv är rörelse som bäst illustreras av en punkt där mod, vilja och önskning möts.
Då lyser vi.
2017-07-09

  Eva Langrath VIP
Ord som berör och sätter fantasin i gungning
2017-07-09

  Maria Marängsviss VIP
mjau en egensinnig sort
"med spänst och eftertryck
teckna strimmor av vindrag omkring sig"
Gillar:)
2017-07-08
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP