Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi omges överallt av tecken.Uppfatta dem och tyd dem!


Järtecken och andra.

Myrorna är mycket små denna sommar.
Bin, getingar borta.
Den jättelika rhododenderonbusken blommade slut på
två dygn.
Ljudet från grannens hammare är orytmiskt.
Svalorna bygger sina bon i lillstugans låga gavel.
Skator skrämmer bort koltrasten.
Mannen förlorar i schack mot sin dator.

Om nätterna sitter någon och röker i trädgården.
Det hörs yxhugg om kvällarna,
men ingen kluven ved syns på morgonen.

De två björkarna lutar alltjämt svagt ut mot vägen.
Granen är bliven väldig. Han överblickar hela ön.
En leende ängel sitter på brevlådan.
Avböjer bestämt all propaganda.
Gräsklipparen andas lugnt i vedboden.
Så gör också gräsmattan,
som drömmer om att bli en äng...




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 464 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-08 15:11

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Tor-Björn Gustavsson VIP
Fina bilder från vardagen.
De tre sista raderna är sköna.
Glad sommar. TBG.
2017-07-08

  Larz Gustafsson VIP
Människan vill inte tolk tecknen, t ex det faktum att skapelsen bär vittnesbörd om en Skapare.
2017-07-08

    ej medlem längre
Intressant samling av naturens tecken!
2017-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram