Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara Ord; har svårt att finna en struktur till denna då den ger upphov till fler frågor än svar även för mig själv. Satir, cynism och hoppfullhet bildar en häxblandning utan nämnvärd potens men jag vill ändå strö dessa ord för vinden emedan den består så


När distraktionerna inte räcker till

Den är lömsk på ett sätt, den här cirkeln runt solen
kan du klandra mig om jag blivit nihilist
som om jag inte rört mig på ett dygn från den här stolen
tar morgonen mig tillbaka hit där du lämnade mig sist

Fri vilja ser bra ut på pappret för de som tänkt till
men jag har inte valt arvet eller miljön som gjort mig till jag
så hur är den jag är då undergiven det jag vill
när omständigheterna i sig styr mig med naturlag

Mina instinkter äter upp merparten av tiden
mellan mat och sömn och den förbannade onanin
att endast kunna tänka klart en kvart om dagen tär på sinnesfriden
vad är jag mer än en stimulus-response maskin?

Att springa efter kvinnor är en sport äldre än någon annan
passionen det baseras på är i sin tur allt jag är
det sprider sig från skrevet genom magen, bakom pannan
varför tror du från början att någon offrar något för en karriär?

Jag ser ingen större skillnad på en bulldog eller fähunden i mig
förutom det faktum att jag inte bryr mig speciellt om bollar
vuxna män som lever sina liv för sporten är en skam i sig
samtidigt så jagar de den lilla sfären inför en hel värld som kollar

Vi har kommit långt på nolltid men vi är inte annorlunda nu
har du glömt slaget om Berlin och våldtäkterna i segervakan*
inte konstigt om det inte syns på instagram och det inte var din fru
det finns knappt någon natur kvar i dig när du somnar i dina sidenlakan

Jag vidhåller att människan går oförbättrad genom tiden
men att människorna formas av vårt särhälle
med femton minuters insikt om dagen vet jag ingenting om alternativen
det är sorgligt bara, att ingen kunnat korrumperas i mitt ställe

Livet är kort och i vår bubbla har vi sett en del men ingenting ändå
Nagasaki är vackert men vi var inte där i skymningsbombningen
snart 8 miljarder av oss här på jorden men ingen av oss kan förstå
jag undrar för mig själv ibland när vi kommer börja räkna bakåt igen

Så stirra då på solen eller flyg för nära om det är vad du känner för
blind eller bränd så faller murarna och jorden börjar skälva
grundvalarna rämnar och det blir uppenbart hur människan är skör
när vi väl ställt rätt frågor blir de större än oss själva




Bunden vers (Rim) av BaraOrd
Läst 220 gånger
Publicerad 2017-07-08 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BaraOrd