Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjällvandring.

Be

för freden på glömda toppar,

för vandringsmodet,
kärleken till ansträngt gräs,

för alla stigars korsdrag

Be

för vishet utan sinnesmakt,

styrka utan lagrad sorg,

för tankebåtars färd
och den leende gråt vi fick på sjön

Säg såhär:
"Det bor en hjältes gömda kropp
där i bråten, som den krönte kungen står opp
din förstfödde bland ett byke nämnd"

Säg förlåt!
Säg stopp!
Och allt det där man säger utan hämningar

Här är jag,
fummelsann, som fjällbjörkar

som vårens tjänare
ropar hjärtat ut i mörkret från ett tält

född i mitten av en renhjord

Be

för det
och vandra vidare
med Kebnekaise i aktern
och Goubirjotjokka i fören




Fri vers (Fri form) av Botox
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-08 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Botox