Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om Charlotte, Emily och Anne Bronte


Om tre systrar

Tre systrar
levde för mycket länge sedan
så långt borta
jag visste nästan inget
bara era namn och några boktitlar

men
att komma in i det grå stenhuset
den gamla prästgården
in i rummet till vänster från den blå hallen
allt som finns kvar
papper och pennorna väntar på bordet
som om ni bara gått ut en stund
på en promenad över hedarna
så kom duggregnet och grå kalla skyar
kanske skulle ni komma in igen
skaka av regnvåta kläder
värma er vid brasan
men nej
det är så länge sedan

jag klampade in i ert hem
förlåt om jag störde
jag visste inget om era liv
men nu har jag läst
många av era brev, utgivna i en bok
glimtar från era korta liv
det blev så levande
vanliga men ovanliga
och det ni lämnade kvar
minnen från en annan tid










Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-09 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP