Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fylGia

säg, vart har vilda vindar sin flykt,

hur fick de sin resa, hur hamnade sig vid här?

Vart fanns det en våg att springa till

Vart startade de sin resa, Vartåt där?

 

Säg

 

Jag såg måsarna skriva, näbben på glänt

detta hungrande hesa tagandet av allt

 

Jag var en tångsång vid gränsland till liv

ett förbarmande av levande som  låta kallt.

 

Häv dig vågskvalp genom tid

Dig har jag sjungit vid vart möte

Strandhängt vide väl dig mött

Som en jordsång i väntan på sitt möte.

 

Jag har suttit stränder med sång i hjärtat 

Sett gryning nalkas, och gå

Väl vet jag att livet är kroksamma

steg 

Värt mödan och det att förmå.

 

Förmår gör hymnen ur hjärtat rent 

Det vänliga hjälpsamma slagen

Jag finns för livet genom natten

Jag lever sant ut ur dagen 

 

Säg,

 

Vart blåser det undangömmande  kalla

Det som hycklar dömmer  och kräver svart

 

Vred är timman världsligt slagen

Men här finns inget gömsle för hatet

inatt.

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-09 00:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP