Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varför är det så svårt att nämna dig vid namn

 

 

tankarna vandrar bortöver

snärjs och fastnar

bland ängens vildvuxna tuvgräs

i ådalens virrvarr

 

tiden den ser jag

när mjölkörtsblomman

i horisontljus

glider över i glöd

 

med solen som skärpedjup

finns där kanhända

en glänta en glugg

 

då blånande frågor

åter öppnas

att gro sina svar

som frön

i din jord

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 413 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-07-09 13:47



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Böljande flöde i denna dikt med ett vilsamt avslut. Applåder!
2017-07-10

  Goraxy 89 Orion VIP
Det är så vilsamt att läsa dina dikter ofta - Man går ner i varvantal och känner sig nästan solid !!!
2017-07-10

  lodjuret/seglare VIP
Känns gott att det ännu finns texter som så tydligt ger oskulden ett som ansikte.
2017-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg