Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en manipulativ sekt som tidssymptom, på förekommen anledning, i jamber, en sorts protestdikt förklädd i prosa


Hemmet och firman

Hemmets ljuva vrå var en kulturhärd för idealism, förkovran, tillväxt, utveckling och kreativitet och kunde byggas vidare på i oändlighet i fruktbar expansion och obegränsad och personlig frihet.

Firman krävde bara offer, kostade ditt liv och mycket pengar, krävde absolut lojalitet och var paranoid i sekretess och tystnadsplikt, förbjöd kritik i varje tänkbar form och gjorde dig till livegen och slav på livstid och i evighet, om du ej bröt dig loss.

Hur kan man då uppoffra hemmet och dess trygghet för en sådan firma, kamouflerad som religion men klassad som en sekt av värsta manipulativa slag, som höll dig fången genom illusioner om en ’bro till evig frihet’ som förförisk myt?

Men fenomenet är blott ett symptom på samhället, vår sjuka tid och världens utförsåkning mot ett helvete av aldrig tidigare skådat slag, om inte tidigare civilisationer fann sin undergång och utplånades i just denna ’utveckling’ och inveckling med en robotisering genom hjärntvätt genomförd i sken av ett slags automatisering av all mänskligheten genom media främst som medel.

Man skall programmeras och fördummas genom TV, skvalmusik och oväsen, bedövas och indoktrineras till att lyda blint det ekonomiska kapitalistiska systemet som vill tvinga alla till beroende och slaveri, till att ej tänka själva, ej ifrågasätta något och blott följa med i strömmen såsom döda fiskar. Det personliga och individuella skall förkvävas och oskadliggöras, kväsas och förringas, så att alla utan undantag må dränkas och försvinna i den skenande omänsklighetens dumhets hopplösa självdestruktivitet.




Fri vers av Aurelio
Läst 343 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-11 19:17



Bookmark and Share


  walborg
Får massor av associationer till texten. Se bara på förorternas betonghelveten i Stockholm - hur kan någon välja och vilja bo så - betongklumpar och betongtorn med två grässtrån emellan ...
2017-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio