Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid en expedition till det avlägsna, vilda Hähersten.


DU LJUGER DIN GAMLA VALROSS


Såg en sjungande delfin en gång ute i Hägersten
men när jag upprepade ggr
ringde på hos Sten Häger
kom han ut på verandan och
avlossade en
hagelbrakare i luften
och skrek att delfinen bara var
en dröm
-hans dröm-
och att mitt minne var skruvat.


Det skulle förklara
varför delfinen sjöng så illa.
Dålig mindä-mottagning alltså.


Det gick en stund, ett ögonblick,
så trillade en gräsand ner framför
Sten Häger så nu har han
middag och jag behöll
hagelbrakaren


Men ordningsmakten klev på
tricken på T-centan,
nån på tåget hade ringt.


'Den är bara av choklad'
försökte jag men då
jag tog en tugga
gick det inte
för det var hård metal
och polisen tog både den
och min trave med nakna brudar,
men de missade
att vagnens reklam redan var var
överklistrad av
Maja som låg på en sommaräng
och långsamt lärde
Lennart att hitta klitoris.


Sedan sa Strindberg att
nu är det över
och det var det,
så...



©2017jimrsbjorklund









Fri vers (Fri form) av jimrsbjorklund
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-13 16:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jimrsbjorklund
jimrsbjorklund