Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att snabbt skriva en text utan att jobba med den är bra men då ska inte andra kränka en för vad det står. Ibland kränker lärarna elever som försöker skriva som de känner är rätt. Läraren skrattade åt min text.


Jag vågar, ändå.

En dag när jag var ute och tränade hunden inför "spaningsuppdrag som nog var det bästa han visste, kom vi fram till förskolan, barnen sprang naturligtvis fram för att möta upp honom. -Vart ska ni, frågade ett av barnen. Vi ska till gräsmattan där borta där det finns maskrosor, fast det är tråkigt att de klipper den nu med den stora gräsklipparen då finns inte de gula blommorna kvar sedan för under varje maskros finns det en mask, till de som vill fiska. Finns inte maskrosen kvar finns inte markeringen kvar, tänkte jag när vi gick över vägen från förskolan. Hm, tänkte jag förskoleläraren tittade på mig undrar om förstod hur viktigt det är för oss med hundar att våga gå på spår med dessa utan att andra tycker att vi bara beter oss underligt och annorlunda. Oj texten började leva sitt eget liv och plötslig hördes en byggjobbare ropa: -Synd att de ska bygga hus på parkeringen, bättre de bygger en fiskdamm till maskrosbarnen. -Ja, svarade jag, dessa oskyldiga varelser. -Sen kan de ge fisken till katterna, fast dom är väl utrotade nu?Ja fan, fast några har de gömt undan. -Hörde att de ville få både tobaksrökning och djurförbud i hela området.
-Ja, det skulle vara mycket bra för närmiljön, om de bara hyrde ut bostäderna så.
-De ville visst förlägga all djurhantering till kommunen, skogen där borta det är dit de bittra får gå när de hungrar efter djur-närhet. -Underbart för förskolebarnen, med naturen så nära inpå!

-Oj, oj, o,j sen blev det fart på skolbygget!

-Jag såg det, var det du som bara ramlade?

-Ja, de dör aldrig ut.

"Till Er som alltid vänder ljus till mörker"

-Det kommer alltid nya..

---
-Hej, vi undrar..

(Den döda undulaten begravde jag)




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-13 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP