Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eva Hedlund fd Langrath


4th of July

 

Gurka, morot, selleri, dip
kex, ost, salami
ställs på ett bord
vatten i röda glas

Skuggvind
samtal under parasoll
kakan dekoreras
vit, röd, blå

bönor, pastasallad,
fyllda ägg
grillade revbenspjäll
chips och dip
Coca-Cola och lemonad

bananträd, citronträd, apelsinträd
gult och orange
passionsträd, fikonträd
gröna frukter än

två  hönor och en tupp
lekande barn
en gunga i ett träd
tältet står mitt i det tomma rummet

solen försvinner bakom berget
himlen fylls av stjärnor, hjärtan, bollar
vita, röda, gröna, blå

musik från en bil
på en garageuppfart
bakom min rygg

tre damer
glada i hatten
diskuterar intensivt
om fyrverkeriet är värt pengarna

mitt i ordstriden
”jag ska göra ett
skumbad till dig
när det är över”

lugnet lägger sig
vita bollar och stjärnor
i sprakande final

bakom min rygg
”jag älskar den här musiken
den spelas alltid just den här dagen
för alla de som gett sitt liv
jag tänker på John”

©Eva Hedlund fd. Langrath

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 567 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-07-13 20:11



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Eva du har förmågan att fånga varje ögonblick i dina meningar utan andetag i dina ord för varje rad! Du levererar här. Tack för alla intryck och tankar på vägen.
2017-07-15

  Bibbi VIP
Fint.
2017-07-14

  Jan Widströmer VIP
Impressionistiskt och ögonblickligt. Skickligt.
2017-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP