Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blOssa

Säg, rosenblad när dagen kvällar
när dimtid sin lägel tömt
Om du i ditt fallande plägar
Ha resan av färden gömt 
Ty jag skulle så gärna rest så
Om jag kunnat, om jag blommat rött
Men jag är en människa och får den vägen gå
sliten, grådassig och trött.

Men det händer när jag drömmer
att min värld blir vild och fri
att kronblad sig i håret gömmer 
Den ros jag var menad att bli

Säg rosenblad som jag varsamt rörde
Din doft blev min essens
Urskulda mig att jag resan störde
Din levnadsmynnande existens

Till jorden rosenblad, du åter går
Men kvar i mitt hjärta och min hand
Finns rosor fler än jag förstår
till att binda levnadens band.




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-14 07:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP