Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gnistor i källaren

Du lyser upp i vrålet
Det mörker som är jag
I hemlighetens dunkel
I skuggan utav dag

Preludium av gnistor
Så börjar ditt parti
Crescendo som en åskvigg
Blir strömmens symfoni

Men åskan ekar länge
Fast blixten brunnit ut
I nattens stilla knaster
Faller du till slut

Den segervissa kämpen
Har gått ett steg för långt
Och ett och två och hundra
Hans liv är allt för trångt

Det rymmer inga känslor
Det hyser inget blod
I afton går det sönder
Och kanske får det ro

Ur askorna och ropen
När mörkret slukar allt
Finns ingen plats för tystnad
Han krossar den med salt




Bunden vers av Eliderad
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-14 10:12



Bookmark and Share


    Lars J
Bravo!
2017-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Eliderad
Eliderad